Rugzak kopen? Bekijk onze uitgebreide collectie | OutdoorXL (2024)

Een rugzak kopen

Waar moet je op letten als een rugzak wil gaan kopen? Een goed begin is om je een beetje te verdiepen in de verschillende soorten rugzakken. Er zijn namelijk nogal wat opties om bagage of bepakking mee te nemen op je rug. De keuze voor een specifieke rugzak hangt af of je je rugzak tijdens wandelingen, op de fiets, tijdens een trektocht of op een reis wil gaan gebruiken. Voor elke type gebruik maken rugzakmerken andere rugzakken.

De beste rugzak?

De beste rugzak voor elk gebruik is er niet. Wat de beste rugzak voor jou is, hangt helemaal af van je plannen. Voor wandelen, fietsen, trektochten lopen of hardlopen, maken rugzakmerken echt eigen rugzakmodellen, die inspelen op de specifieke behoeften die je hebt tijdens dat gebruik.

Daypacks

Daypacks of gewoon dagrugzakken zijn kleinere rugzakken voor algemeen gebruik, van dagtripjes tot school of werk. Met volumes tot 25 a 30 liter kun je in een daypack in veel gevallen alles meenemen wat je voor een dagtochtje nodig hebt. Wil je meer meenemen, zoals een (regen)jas of broek of veel boeken? Kies dan voor de grotere volumes. Als je eigenlijk alleen een drinkfles en een paar repen bij je hoeft te hebben, dan volstaan de kleinere volumes. Hier kun je meer lezen over daypacks en alle daypacks bekijken.

Wandelrugzakken

Wandelrugzakken zijn specifiek ontworpen voor langere wandelingen. Bij het draagsysteem is extra zorg besteed aan de ventilatie en het draagcomfort. Ze hebben vaak opties om drinkflessen dicht bij de hand te hebben, zonder de rugzak van je rug te hoeven doen, en hebben regelmatig een eigen compartiment voor een drinksysteem. Een gemiddelde maat voor een wandelrugzak is 35 liter. Wil je licht en minimaal bepakt, dan kan het zeker kleiner. Op meerdaagse tochten, zoals een huttentocht, kom je eerder groter uit en kies je voor volumes boven 35 liter. Meer info over wandelrugzakken of de wandelrugzak collectie bekijken kan hier.

Backpacks

Backpacks zijn grotere rugzakken die je meeneemt als je meerdere dagen of weken op pad gaat en waar alles in moet passen wat je tijdens je reis, trip of trek ook maar nodig kan hebben. Een backpack-vakantie in Australië of Thailand vraagt vaak om een makkelijke pack die makkelijk toegang geeft tot je spullen. Voor (zware) treks zijn een comfortabel en stabiel draagsysteem, heupband en schouderbanden belangrijke voorwaarden voor een prettige trektocht. Meer lezen over backpacks of de backpackcollectie bekijken kan hier.

Reisrugzakken

Reisrugzakken of travelpacks zijn packs voor als je je bagage wel op je rug wilt meenemen, maar eigenlijk niet verder wil lopen dan van het vliegveld of station naar het hotel. Dat soort gebruik stelt minder zware eisen aan het draagsysteem en vaak kun je het hele draagsysteem zelfs onzichtbaar wegbergen in een vak. Je rugzak lijkt dan eigenlijk op een grote koffer. Het bagagecompartiment van een travelpack kun je vaak net zo makkelijk in- en uitruimen als bij een koffer. Dus ook voor zakelijke reizigers is dat vaak een prima oplossing. Lees hier verder als je meer uitleg wil over reisrugzakken of als je de collectie wil bekijken.

Fietsrugzakken

Bij fietsrugzakken spelen dingen als aerodynamica, een helm kunnen opbergen en stabiliteit een duidelijke rol in het ontwerp van de rugzak. En zeker bij mountainbiken is een rugzak waarin je een drinksysteem kwijt kunt zeker handig als je wilt kunnen drinken terwijl je twee handen aan je stuur houdt. Meer uitleg en info over drinkrugzakken lees je hier.

Klimrugzakken

Er zijn weinig rugzakken die beter bestand moeten zijn tegen schuren en rotsen dan klimrugzakken. Duurzaamheid en slijtvastheid staan voorop bij klimrugzakken. Deze packs zijn uitgerust met simpele en betrouwbare sluitsystemen die tegen een stootje kunnen. Meer uitleg en info over onze klimrugzakken lees je hier.

Kinderrugzakken

Kinderrugzakken hebben korte rugpanden. Een kleine rug past gewoonweg niet bij een rugzak voor een volwassen ruglengte. Van de allerkleinsten tot de tieners die met volle bepakking een trektocht gaan lopen, hebben we in onze kinderrugzakcollectie die juiste keus. Kijk hier voor de kinderrugzakcollectie.

Winterrugzakken

Aan een rugzak die je in de winter gebruikt stel je andere eisen. Die wil je ook met handschoenen open kunnen krijgen. En zeker met het oog op de wintersport is het handig als je ook je ski's of snowboard goed aan je rugzak kan bevestigen. Bekijk hier meer winterrugzakken.

Laptoprugzakken

Je bagage in een rugzak vervoeren is een van de meest efficiënte manieren van dragen. Niet zo gek dus dat je naar je werk of naar school kiest voor een rugzak waar je laptop veilig opgeborgen zit. Een speciale rugzak uitgevoerd met een beschermd laptop compartiment om die dure aankoop te beschermen tegen val- en stootschade. Kijk hier voor onze laptop rugzakken.

Inhoud van de rugzak

De benodigde inhoud van een rugzak hangt nauw samen met de activiteiten die je wilt ontplooien. Voor een dagje weg is vanaf 10 liter tot 20 liter vaak voldoende maar als er meerdere dagen aan vast geplakt worden dan heb je toch echt een rugzak van 30 liter tot 40 liter (een zogenaamde tourrugzak) nodig. Bij een week of langer kan er alleen maar sprake zijn van een trekkingrugzak of backpack met een inhoud van 45 tot zelfs 100 liter groot.

Merken

Met sterke merken zoals Osprey, Lowe Alpine, The North Face, Fjällräven, Gregory, Deuter en Dakine bieden wij niet alleen een ruime collectie aan maar vooral ook een kwalitatief sterke collectie.

Rugzak advies

Je zoekt een nieuwe rugzak, maar de keuze is enorm. Waar moet je op letten om door de bomen het bos nog te kunnen zien? De belangrijkste vraag is altijd en overal ‘Wat ga je ermee doen’? En wil je hem zowel in zomer als in de winter gebruiken?

Lees hier alles over rugzakken.

Rugzak kopen? Bekijk onze uitgebreide collectie | OutdoorXL (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5663

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.